Page 11 of 14 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 ... LastLast
Results 101 to 110 of 132
  1. #101
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    12
    Posts
    32

    I read it when it was in its original location. Didn't make sense there either.

  2. #102
    ROG Enthusiast Array Leoplate25 PC Specs
    Leoplate25 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus Hero XI WiFi
    Processori5-9600k
    Memory (part number)CMU16GX4M2C3000C15
    Graphics Card #1EVGA GTX 1070 Ti SC
    Storage #1Samsung EVO 840 240gb
    Storage #2Samsung EVO 860 1tb
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    CaseThermaltake Versa H34
    Power SupplyBitFenix Whisper M 750w
    Keyboard ASUS Cerberus
    Mouse ASUS Cerberus
    OS Windows 10 Pro x64
    Leoplate25's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    31

    link pemex

    Quote Originally Posted by Da-BOSS View Post
    Anyway... jokes aside... I'm offering help for those who use only windows because officially windows doesn't have an option to update your Microcode CPU except through BIOS updates so..... what I am offering here is this is the only way to update it without needing a BIOS update nor waiting from OEM or vendor to provide a BIOS update (which we all know.. they are always late like 1 year delay or never provide any BIOS Update)
    Hi! I have an i7-6700k on an ASUS z170 Sabertooth S and i tried everything, modded BIOS with UBU (told me it is not a valid BIOS file), installing UBUNTU on a virtual machine and i could not do anything either, and all the "solutions/fixes" given in this post. Can you help me? Can you attach for me a modified BIOS that actually work or what can you do? Thanks in advance! Cheers from Argentina!

  3. #103
    ROG Enthusiast Array Leoplate25 PC Specs
    Leoplate25 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus Hero XI WiFi
    Processori5-9600k
    Memory (part number)CMU16GX4M2C3000C15
    Graphics Card #1EVGA GTX 1070 Ti SC
    Storage #1Samsung EVO 840 240gb
    Storage #2Samsung EVO 860 1tb
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    CaseThermaltake Versa H34
    Power SupplyBitFenix Whisper M 750w
    Keyboard ASUS Cerberus
    Mouse ASUS Cerberus
    OS Windows 10 Pro x64
    Leoplate25's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Quote Originally Posted by Da-BOSS View Post
    This applies on all ROG Laptops & Non ROG Laptops too.. including PC too. (THIS FIX IS ONLY FOR SPECIFIC SKYLAKE CPU) with broken Hyper-threading due to a bug on Microcode CPU.

    Hello everyone... My name is THEBOSS619 aka T.B.619 or Ehab H. from Egypt.... anyway if you are not advanced or intermediate PC user... please save your self from trouble and forget it.

    I would like to help for those who are using any kind of Microsoft Windows OS [example:- Win7,8,8.1,10] as this kind of microcode bug is not affecting linux only but to other OS as well so.... I would like to give a solution to skylake cpu's (ONLY FOR SPECIFIC SKYLAKE CPU) on 8 Steps.. ok lets start.

    First of all...

    Z

    [1-]
    Check on Regedit [Registry Editor] Navigate to this --> [HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System\Cen tralProcessor\0] and look on [Identifier] key if it is [Intel64 Family 6 Model 94 Stepping 3] or [Intel64 Family 6 Model 78 Stepping 3].. if you got one of those... you are good to continue to the next step... if not--> [Forget it!!! wait for BIOS Update from your vendor or OEM]

    [2-]
    Download this RWEverything utility from---> Click Here

    [3-]
    Install it and open the program

    [4-]
    Click on the icon that is called [MSR] or [CPU MSR Registers]

    [5-]
    Check on the [CPU ID] first section if you have one of those codes which is---> [0x406E3] or [0x506E3]... if you got one of those codes then you are good to continue. if not ---> [Forget it!!! wait for your BIOS Update from your vendor or OEM]

    [6-]
    Go to this link ---> Click Here to get an idea or learn how to upgrade your CPU Microcode to the lastest version. It is detailed enough there.

    [7-]
    After you have readed from the link that I gave it to you above you are now have an idea or know how to update your CPU Microcode to the latest version through Windows so... download this https://downloadcenter.intel.com/dow...code-Data-File it's lastest Microcode for your CPU and this too https://web.archive.org/web/20160726...latest.tar.bz2 use those files to update your microcode CPU.

    [8-]
    Done (^.^) Enjoy! .

    * I got my CPU Skylake 6700HQ on ASUS ROG GL552VX Laptop with this code 0x506E3 and Intel64 Family 6 Model 94 Stepping 3 and I successfully updated my CPU Microcode to the lastest version and it works like a charm! also this update fixes many cpu bugs including CPU flaws (especially ones dealing with sleep and hibernation) and as it fixes other processor issues as well.

    Anyway... thumps up this post or make it stick on the top of the list so that everyone benefit from it

    This post is made purely by me by my own effort [with the help from notebookreview.com link that I provided above].
    The idea for this solution came to my mind after reading this ... Click Here


    I also posted this solution earilier on reddit Here

    Example on my laptop ASUS ROG GL522VX Skylake 6700HQ...Attachment 65673
    I did everything you said flawlessly and the patch id continues to show 0000009E. I don't know why but i didn't update the microcode and i have the 0x506E3 CPUID. Am i doing something wrong????

  4. #104
    ROG Enthusiast Array Leoplate25 PC Specs
    Leoplate25 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus Hero XI WiFi
    Processori5-9600k
    Memory (part number)CMU16GX4M2C3000C15
    Graphics Card #1EVGA GTX 1070 Ti SC
    Storage #1Samsung EVO 840 240gb
    Storage #2Samsung EVO 860 1tb
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    CaseThermaltake Versa H34
    Power SupplyBitFenix Whisper M 750w
    Keyboard ASUS Cerberus
    Mouse ASUS Cerberus
    OS Windows 10 Pro x64
    Leoplate25's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Quote Originally Posted by Da-BOSS View Post
    This applies on all ROG Laptops & Non ROG Laptops too.. including PC too. (THIS FIX IS ONLY FOR SPECIFIC SKYLAKE CPU) with broken Hyper-threading due to a bug on Microcode CPU.

    Hello everyone... My name is THEBOSS619 aka T.B.619 or Ehab H. from Egypt.... anyway if you are not advanced or intermediate PC user... please save your self from trouble and forget it.

    I would like to help for those who are using any kind of Microsoft Windows OS [example:- Win7,8,8.1,10] as this kind of microcode bug is not affecting linux only but to other OS as well so.... I would like to give a solution to skylake cpu's (ONLY FOR SPECIFIC SKYLAKE CPU) on 8 Steps.. ok lets start.

    First of all...

    [1-]
    Check on Regedit [Registry Editor] Navigate to this --> [HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System\Cen tralProcessor\0] and look on [Identifier] key if it is [Intel64 Family 6 Model 94 Stepping 3] or [Intel64 Family 6 Model 78 Stepping 3].. if you got one of those... you are good to continue to the next step... if not--> [Forget it!!! wait for BIOS Update from your vendor or OEM]

    [2-]
    Download this RWEverything utility from---> Click Here

    [3-]
    Install it and open the program

    [4-]
    Click on the icon that is called [MSR] or [CPU MSR Registers]

    [5-]
    Check on the [CPU ID] first section if you have one of those codes which is---> [0x406E3] or [0x506E3]... if you got one of those codes then you are good to continue. if not ---> [Forget it!!! wait for your BIOS Update from your vendor or OEM]

    [6-]
    Go to this link ---> Click Here to get an idea or learn how to upgrade your CPU Microcode to the lastest version. It is detailed enough there.

    [7-]
    After you have readed from the link that I gave it to you above you are now have an idea or know how to update your CPU Microcode to the latest version through Windows so... download this https://downloadcenter.intel.com/dow...code-Data-File it's lastest Microcode for your CPU and this too https://web.archive.org/web/20160726...latest.tar.bz2 use those files to update your microcode CPU.

    [8-]
    Done (^.^) Enjoy! .

    * I got my CPU Skylake 6700HQ on ASUS ROG GL552VX Laptop with this code 0x506E3 and Intel64 Family 6 Model 94 Stepping 3 and I successfully updated my CPU Microcode to the lastest version and it works like a charm! also this update fixes many cpu bugs including CPU flaws (especially ones dealing with sleep and hibernation) and as it fixes other processor issues as well.

    Anyway... thumps up this post or make it stick on the top of the list so that everyone benefit from it

    This post is made purely by me by my own effort [with the help from notebookreview.com link that I provided above].
    The idea for this solution came to my mind after reading this ... Click Here


    I also posted this solution earilier on reddit Here

    Example on my laptop ASUS ROG GL522VX Skylake 6700HQ...Attachment 65673
    RW (Read and write tool) said BA, after restarting my PC but BIOS keeps showing 9E. Which one should i take for granted? Thank you and sorry fot all the questions!

  5. #105
    ROG Guru: Black Belt Array Korth PC Specs
    Korth PC Specs
    MotherboardASUS X99 R5E (BIOS2101/1902)
    ProcessorHaswell-EP E5-1680-3 SR20H/R2 (4.4GHz)
    Memory (part number)Vengeance LPX 4x8GB SS DDR4-3000 (CMK32GX4M4C3000C15)
    Graphics Card #1NVIDIA Quadro GP100GL/16GB, 16xPCIe3, NVLink1 (SLI-HB)
    Graphics Card #2NVIDIA Quadro GP100GL/16GB, 16xPCIe3, NVLink1 (SLI-HB)
    Sound CardJDS Labs O2+ODAC (RevB), USB2 UAC1
    MonitorASUS PG278Q
    Storage #1Samsung 850 PRO 512GB SSDs, 4xSATA3 RAID0
    Storage #2Comay BladeDrive E28 3200GB SSD, 8xPCIe2
    CPU CoolerRaijintek NEMESIS/TISIS, AS5, 2xNH-A14
    CaseObsidian 750D (original), 6xNH-A14
    Power SupplyZalman/FSP ZM1250 Platinum
    Headset Pilot P51 PTT *modded*
    OS Arch, Gentoo, Win7x64, Win10x64
    Network RouterActiontec T3200M VDSL2 Gateway
    Accessory #1 TP-Link AC1900 Archer T9E, 1xPCIe
    Accessory #2 ASUS/Infineon SLB9635 TPM (TT1.2/FW3.19)
    Accessory #3 ASUS OC Panel I (FW0501)
    Korth's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    152
    Posts
    2,718

    Quote Originally Posted by eldata View Post
    I read it when it was in its original location. Didn't make sense there either.
    I thought it was straightforward?

    As a consumer - professional, home user, gamer, web junky, whatever - who knows a little or a lot about computer tech - would you buy an Intel machine with a serious bug (that so far Intel has only advised you avoid by shutting down Hyperthreading) ... or would you buy an AMD machine which doesn't have this serious bug? Especially considering that AMD traditionally offers more bang-for-the-buck, never quite as high-performance as Intel equivalents but still very compelling, and it seems the extra price attached to the Intel isn't worth it because (by disabling HT) the Intel machine is arguably a weaker performer and a worse deal.

    As a business - especially anyone in the Enterprise sector or any organization equipped with a competent IP/IT crew - you must assure integrity of your data. Downtime costs money but data loss costs more money. A processor/firmware bug which can cause data loss makes choosing Intel much less appealing.

    This bug has affected both Skylake and Kabylake. Seems like a good chance it's also going to be in Coffeelake. Would you buy yourself a brand-new Coffeelake i7-8700K (or whatever) that shipped straight from Intel with a "serious" Hyperthreading bug - or would you perhaps give AMD Ryzen a shot instead?

    So it seems obvious to me that as long as this bug remains unfixed by Intel (yet fixed in the public eye) it's costing Intel money. People choose to buy (AMD) alternatives, maybe now or maybe in the near-/mid-future, based in part on what they've heard/read about Intel's serious bug.
    Last edited by Korth; 07-01-2017 at 01:40 AM.

  6. #106
    ROG Enthusiast Array Leoplate25 PC Specs
    Leoplate25 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus Hero XI WiFi
    Processori5-9600k
    Memory (part number)CMU16GX4M2C3000C15
    Graphics Card #1EVGA GTX 1070 Ti SC
    Storage #1Samsung EVO 840 240gb
    Storage #2Samsung EVO 860 1tb
    CPU CoolerCorsair H100i v2
    CaseThermaltake Versa H34
    Power SupplyBitFenix Whisper M 750w
    Keyboard ASUS Cerberus
    Mouse ASUS Cerberus
    OS Windows 10 Pro x64
    Leoplate25's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Hi, i did what Da-BOSS posted and RWEverything and HWINFO64 show "BA" microcode, so i updated it, i think, because my BIOS keeps showing "9E". I have an i7-6700k (Intel64 Family 6 Model 94 Stepping 3) on an ASUS Z170 Sabertooth S. Can someone tell me if it's ok? Thanks!!!

  7. #107
    ROG Guru: Orange Belt Array AKBAAR PC Specs
    AKBAAR PC Specs
    MotherboardASUS Maximus Impact VIII
    ProcessorIntel i7-6700k @ 4.6Ghz
    Memory (part number)TridentZ 3200C14 - 32GTZ 32GB
    Graphics Card #1MSI GTX 1080 Gaming X
    MonitorDELL U3014
    Storage #1Samsung 840 Pro SSd
    Storage #2Samsung 840 Pro SSd
    CPU CoolerCorsair H80i GT
    CaseCorsair 250D
    Power SupplyCorsair AX760i
    Keyboard Corsair k70-rgb
    Mouse SteelSeries Rival 100
    OS Windows 10 Pro X64
    Network RouterASUS RT-AC5300

    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    10
    Posts
    256

    Quote Originally Posted by Leoplate25 View Post
    Hi, i did what Da-BOSS posted and RWEverything and HWINFO64 show "BA" microcode, so i updated it, i think, because my BIOS keeps showing "9E". I have an i7-6700k (Intel64 Family 6 Model 94 Stepping 3) on an ASUS Z170 Sabertooth S. Can someone tell me if it's ok? Thanks!!!
    Click image for larger version. 

Name:	mK3afyN.png 
Views:	2 
Size:	532.4 KB 
ID:	65710

    i used this
    http://www.win-raid.com/t154f16-Tool...-quot-UBU.html

  8. #108
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    12
    Posts
    32

    Quote Originally Posted by Korth View Post
    ~
    This bug has affected both Skylake and Kabylake. Seems like a good chance it's also going to be in Coffeelake.
    ~
    Hardly likely given the **fact** that they have already sent SKYL and KBL uCode fixes to their partners in April/May. In our case, it's Asus who has been dragging their feet instead of releasing the uCode in BIOS updates. The ball is now squarely in Asus' side of the court.

  9. #109
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    12
    Posts
    32

    Quote Originally Posted by AKBAAR View Post
    And looks like he has BIOS Flashback. Probably doesn't know how to use it.
    Last edited by eldata; 07-01-2017 at 11:11 AM.

  10. #110
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    12
    Posts
    32

    Quote Originally Posted by Leoplate25 View Post
    Hi, i did what Da-BOSS posted and RWEverything and HWINFO64 show "BA" microcode, so i updated it, i think, because my BIOS keeps showing "9E". I have an i7-6700k (Intel64 Family 6 Model 94 Stepping 3) on an ASUS Z170 Sabertooth S. Can someone tell me if it's ok? Thanks!!!
    Hi! I have an i7-6700k on an ASUS z170 Sabertooth S and i tried everything, modded BIOS with UBU (told me it is not a valid BIOS file), installing UBUNTU on a virtual machine and i could not do anything either, and all the "solutions/fixes" given in this post. Can you help me? Can you attach for me a modified BIOS that actually work or what can you do? Thanks in advance! Cheers from Argentina!"
    Try UBU again but use BIOS Flashback to flash the modified CAP file instead of EZ Flash.
    Last edited by eldata; 07-01-2017 at 11:23 AM.

Page 11 of 14 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •