ROG Flow X16 (2023) GV601

ASUS estore-prijs € 2.899,00
ASUS estore-prijs € 2.899,00
 • Characteristics
 • Techn. specs
 • Onderscheidingen
 • Galerij
 • Waar te koop
 • Ondersteuning
Twee Flow X16 laptops zwevend in de ruimte.

ROG FLOW X16

ULTRA VEELZIJDIG.ULTRA INDRUKWEKKEND.

 • Een Windows-pictogram van vier vierkantjesMeeslepende en veelzijdige gaming-ervaringen aangedreven door Windows 11 Pro en Intel® Core™ i9-13900H processor
 • Het woord 'GPU'Tot een NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU met NVIDIA Advanced Optimus en DLSS 3
 • Een pictogram van een golf die luchtstroming aangeeftROG Intelligent Cooling: game vol vertrouwen dankzij Tri-Fan Technology en een koellichaam over de volle breedte.
 • Een pictogram van een hoofdletter NVerbluffende beelden met een 240Hz Nebula HDR Display, met 1024 mini-LED dimzones
 • Een pictogram dat een laptop aangeeft met een 360° scharnier, uitgeklapt in stand-modusBuig het volledige 360° scharnier om de machine in tablet-, stand- of tentmodus te gebruiken
 • De XG Mobile externe GPU.Ondersteuning voor meerdere inputtypes en een boost in grafisch vermogen met XG Mobile
NVIDIA GEFORCE RTX logo Het Intel Core i9-logo in een blauw vakXbox GAME PASS logo
De ROG Flow X16 is de krachtigste, converteerbare gaming-laptop.

CREËER JE RUIMTE IN ELKE MODUS

Game en creëer overal met de ongelooflijke power en flexibiliteit van de Flow X16. Uitgerust met een 360° scharnier, touchscreen display en tot een NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU, kun je gemakkelijk gamen met een muis en toetsenbord, je favoriete controller, of prachtige AI-kunstwerken maken met behulp van NVIDIA Canvas. Wat je ook voelt, de ROG Flow X16 is de perfecte partner.

 • Content creëren

  De ROG Flow X16 laptop rustend op een bureau met een persoon die met zijn linkerhand het laptopscherm omhoog houdt, terwijl hij met zijn rechterhand op het scherm tekent met de ASUS stylus-pen.
 • Controller-gebaseerd gamen

  De ROG Flow X16 laptop in stand-modus op een bureau geplaatst, met een game op het scherm en twee handen die een Xbox game controller vasthouden.
 • PC GAMING

  De ROG Flow X16 laptop op een bureau, met één hand op het toetsenbord en een andere op de muis en met een game op het scherm.
 • Multitasking
  tijdens het gamen

  De ROG Flow X16 laptop in tentmodus, op een bureau, aangesloten op de XG mobiele externe GPU

TRANSFORMEER VOOR ALLES

Profiteer van draagbaarheid en veelzijdigheid zonder in te leveren op de gaming power van Windows 11 Pro. De ROG Flow X16 raast door taken met tot een geavanceerde 13e generatie Intel® Core™ i9-13900H. Game vol vertrouwen met tot een NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU. Beweeg je vrij en creëer, stream en game zodra je ervoor in de stemming bent.

PRESTATIES

Een weergave van een iets geopende ROG Flow X16, met de klep naar buiten op een zwarte achtergrond

 • Windows 11 Pro

  Besturingssysteem

 • Intel® Core™

  i9-13900H

  Processor

 • Tot NVIDIA® GeForce

  RTX™ 4070

  Laptop GPU

 • Tot

  2TB PCIe® 4.0

  SSD-opslag

 • Tot

  64GB 4800Hz

  DDR5 geheugen


 • MUX Switch

  technologie

Een open weergave van de ROG Flow X16, met een game op het scherm op een zwarte achtergrond

GeForce RTX™ 40-serie

Met een uiterst efficiënte Ada Lovelace-architectuur en Max-Q-technologieën zijn NVIDIA® GeForce RTX™ 40-serie Laptop GPU's de drijvende kracht achter 's werelds snelste laptops voor gamers en creators. Met NVIDIA's 3e generatie RTX-architectuur bieden deze GPU's de meest realistische ray-traced graphics en geavanceerde AI-functies zoals NVIDIA DLSS 3 en een ingebouwde NVENC-encoder voor naadloze streaming. Hoe je ook wilt gamen of creëren, vertrouw op de power van de NVIDIA® GeForce RTX™ 40-serie Laptop GPU's als drijvende kracht.

Een gloeiende weergave van een CPU en GPU op een laptop-moederbord, met een MUX Switch ertussen en een oplichtend pad tussen de MUX Switch en de GPU

NVIDIA® Advanced Optimus

Met NVIDIA® Advanced Optimus kan de laptop automatisch frames van de afzonderlijke GPU rechtstreeks naar het scherm leiden met behulp van een MUX Switch, waarbij de geïntegreerde graphics worden overgeslagen. Deze route verbetert de prestaties met 5-10% ten opzichte van machines zonder een MUX Switch, zodat je gegarandeerd de allerbeste gaming-ervaring krijgt - en dat allemaal zonder ook maar één knop te hoeven aanraken.

De ROG XG Mobile met zijn kickstand naar buiten op een zwarte achtergrond

Voer je game op

Voor extra gaming-pk's en I/O-uitbreiding is de Flow X16 compatibel met de XG Mobile-reeks externe GPU's. Sluit hem aan op de 2023 XG Mobile om de power van de gloednieuwe NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 laptop GPU te ontketenen. Met een 330W geïntegreerde voedingsadapter, extra USB-poorten, DisplayPort, HDMI en Ethernet, betekent de XG Mobile dat je slechts één poort verwijderd bent van een volledig bewapend en operationeel battlestation.

Een close-up van het ROG Flow X16 moederbord met de geheugen DIMM's in blauw gemarkeerd

Energiezuinig DDR5-geheugen

Met een capaciteit tot 64GB die normaal gesproken is voorbehouden aan high-end werkstations, zorgt het ultrasnelle 4800MHz geheugen ervoor dat de Flow X16 moeiteloos kan multitasken. Beide SO-DIMM's zijn gemakkelijk toegankelijk voor toekomstige upgrades.

Een close-up van het ROG Flow X16 moederbord met de geheugen DIMM's in blauw gemarkeerd

Ruime opslag

Games, applicaties en grote bestanden worden met warpsnelheid geladen op een ultrasnelle PCIe® 4.0 SSD. Tot 2TB aan opslagruimte laat veel ruimte over voor creatieve apps en tonnen aan games, met genoeg resterende ruimte voor je professionele portfolio. Een tweede M.2 SSD-slot ondersteunt tot PCIe® 4.0 en RAID 0, wat je de flexibiliteit geeft om moeiteloos meer opslagruimte toe te voegen om de totale capaciteit te vergroten of een aparte werkschijf te gebruiken om contentcreatie te versnellen.

CPU

CPU

Stuur de nieuwste games en intense multitasking aan met tot een Intel® Core™ i9-13900H processor. Met 14 cores en 20 threads met een maximale boost clock van 5GHz is deze CPU van wereldklasse in staat om al je games soepel te laten draaien, ongeacht het aantal applicaties dat je tegelijkertijd draait.

GAME. STREAM. CREËER.

De X16 is vanaf de grond opgebouwd voor gamers - en natuurlijk voor game-ontwikkelaars. De X16 kan alle nieuwste game-engines draaien, zoals Unity en Autodesk, zodat je je creativiteit de vrije loop kunt laten en iets nieuws kunt maken. Of je nu een digitale kunstenaar, streamer of video-editor bent, of experimenteert met animatie en game-ontwikkeling, de X16 heeft alle pk's die je nodig hebt om je creaties naar het volgende niveau te tillen.

Een Flow X16 met ROG SAGA open op het scherm, en een 3D OMNI met twee wapens rechts.

GeForce RTX 40-serie laptops

Sneller dan snel voor gamersen creators

 • Twee screenshots naast elkaar van een auto die door een stad rijdt, links met tekst "22 FPS met DLSS uit" en rechts "85 FPS met DLSS 3.0 aan"

  AI-aangedreven prestaties en levensechte graphics*

  Maak een kwantumsprong in prestaties in games en creatieve apps met AI-aangedreven DLSS 3 en maak levensechte virtuele werelden mogelijk met volledige ray tracing.

 • Drie lagen van een afbeelding uitgelijnd in een 3D-weergave, met bewerkingstools ernaast.

  Versnel je ideeën

  NVIDIA Studio tilt je creatieve projecten naar een hoger niveau. Ontgrendel RTX- en AI-versnelling in de beste creatieve apps, NVIDIA Studio-stuurprogramma's voor maximale stabiliteit en een pakket met exclusieve tools om je creativiteit te versnellen.

 • Een gaming-laptop met een balk van groen licht dat door het midden schijnt terwijl hij verandert in een dunnere versie van zichzelf.

  Geoptimaliseerde power en prestaties

  NVIDIA Max-Q is een geavanceerd pakket van AI-aangedreven technologieën die het systeem optimaliseren voor piekefficiëntie. Dit maakt razendsnelle laptops mogelijk die dun en stil zijn, met een verbazingwekkende accuduur.

*Cyberpunk 2077 beeld vastgelegd op een desktop met nieuwe Ray Tracing: Overdrive Mode AAN, alleen ter illustratie. De werkelijke prestaties verschillen per systeem.

De ROG Flow X16 bouwt voort op jarenlange ervaring met Intelligent Cooling om meedogenloos de grenzen te verleggen van wat een ultra-draagbare laptop kan. Onze Tri-Fan Technology en unieke koellichaam over de volle breedte verheffen de X16 van gewoon dun en licht tot een echte gaming-machine. De Thermal Grizzly thermische compound van vloeibaar metaal verbetert de thermische gegevensoverdrachtssnelheid en de mogelijkheid om volledig stil te blijven met 0dB Ambient Cooling technologie houden de Flow X16 op het scherpst van de snede als het om koelte gaat.

Een animatie toont de luchtstroom die de ventilator en het koellichaam van de Flow X16 laptop in gaat.

laptopbehuizing toetsenbordonderdelen Moederbord Koellichaam over de volle breedte Frost force koeling tri-fan module 5 koperen heatpipes driemaal stoffilter laptopbehuizing
 1. Stoffilter

 2. 5 uitgebreide
  heatpipes

 3. Koellichaam
  over de volle breedte

 4. Frost Force
  Tri-ventilator Thermische
  Module

 5. Vloeibaar metaal

KOELING


 • Tri-Fan

  technologie


 • Volledige breedte

  Koellichaam


 • 0dB omgeving

  Koeling


 • Vloeibaar metaal

  op de CPU


 • Thermal Grizzly logo
Een weergave van de ROG Flow X16 koellichamen en ventilatoren op een zwarte achtergrond

Chill Out

Het hart van elke geweldige laptop is een geweldige koeloplossing. Onze nieuwe Tri-Fan Technology leidt de lucht door nauwkeurig berekende uitsparingen in de behuizing, waardoor de luchtstroom rechtstreeks naar de interne componenten wordt geleid om ze onder alle omstandigheden koel te houden. Een derde hulpventilator stuurt extra warmte van de GPU en het VRAM rechtstreeks naar de koellichamen, zodat de machine koel blijft tijdens lange video renders of gaming-sessies.

Een close-up weergave van koperen heatpipes die naar een koperen koellichaam leiden

Ultra dicht opeengepakte ribben

De Flow X16 heeft 330 koellichaamribben, waarbij elke stack is bekleed met ultradun koper van slechts 0,1 mm. Dit zorgt voor een hogere dichtheid en lagere luchtweerstand, en biedt in totaal 110.902 mm² aan oppervlakte. Het nieuwe ontwerp over de volledige breedte is dubbel zo groot als een typisch laptop-koellichaam en bedekt de volledige achterkant van de machine.

Een close-up weergave van het ROG Flow X16 moederbord met z'n aangesloten koelsysteem, en twee stoffilters die boven de ventilatoren zweven

Adem gemakkelijk

De Flow X16 heeft een voor het eerst op de 2022 Zephyrus G14 geïntroduceerd stoffilter op de inlaatopeningen. Stof en vezels kunnen zich in de machine ophopen, waardoor warmte wordt vastgehouden en de prestaties na verloop van tijd afnemen. Een filter helpt stof buiten te houden, zodat de CPU en GPU gemakkelijker kunnen ademen, voor een jarenlange soepele en stabiele werking.

*Interne testen in een gesimuleerde stoffige omgeving.
Een close-up weergave van een ROG Arc Flow ventilator op een zwarte achtergrond

Arc Flow Fans™

Onze Arc Flow Fans™ zijn voorzien van gebogen bladen die speciaal zijn gevormd om de luchtstroom te maximaliseren met minimaal geluid. Ons ontwerp met variabele dikte kan zo dun worden als 0,2 mm aan de basis van de ventilatoren, voordat ze naar het uiteinde toe uitbreiden . Dit vermindert turbulentie omdat de ventilatorbladen de lucht met centrifugale kracht versnellen, waardoor je een stillere totaalervaring krijgt.

*Luchtstroomverbeteringen in vergelijking met het 71-bladige ROG-ventilatorontwerp, zoals intern getest door ASUS.
Een close-up weergave van een ROG Arc Flow ventilator op een zwarte achtergrond met blauwe golven die uit de ribben zweven

Ontwerp met variabele bladdikte

Onze ventilatoren gebruiken bladen met variabele dikte en vorm, voor een geleidelijke overgang van een gebied met hoge naar een gebied met lage druk alvorens ze de lucht uitstoten. Dit vermindert turbulentie en maximaliseert de luchtstroomefficiëntie in vergelijking met traditionele ventilatorbladen. Dit gepatenteerde nieuwe ontwerp is mogelijk gemaakt door de nieuwste verwerkingstechnologieën voor vloeibaar kristal-polymeer, waarmee we ultradunne, sterke ventilatorbladen kunnen maken voor een grotere luchtinlaat.

Een close-up weergave van vloeibaar metaal dat op een laptop CPU wordt geborsteld

Vloeibaar metaal

De vloeibaar metalen compound van Thermal Grizzly verlaagt de CPU-temperaturen met tot wel 13°C in vergelijking met standaard thermische pasta. Het aanbrengen ervan op CPU's is delicaat werk, dus heeft ROG op maat gemaakte apparatuur in gebruik genomen om het proces te automatiseren met mechanische precisie. Ook heeft het een gepatenteerde interne omheining ontworpen om de compound te omvatten.

Een close-up weergave van koperen heatpipes op een laptopmoederbord

5 Uitgebreide heatpipes

Vijf heatpipes voeren warmte af van niet alleen de CPU, GPU en VRAM, maar ook van de VRM-circuits die hen van stroom voorzien. Het verlagen van de temperatuur van deze componenten helpt de stabiliteit en betrouwbaarheid op lange termijn te verbeteren.

Een close-up van de Arc Flow ventilator van de Flow X16

0dB Ambient Cooling

Geniet van echt stille koeling bij lichte werkbelasting dankzij 0dB Ambient Cooling-technologie. In de Stille bedrijfsmodus schakelt het koelsysteem alle ventilatoren uit tijdens alledaagse taken, om warmte passief af te voeren. Dankzij minder afleiding kun je je concentreren op je werk en helemaal opgaan in films. Als de CPU- of GPU-temperaturen stijgen, schakelen de ventilatoren automatisch weer in.

NEBULA HDR DISPLAY

De Flow X16 wordt geleverd met een ROG Nebula HDR display, gebouwd met Mini LED's voor dieper contrast en hogere helderheid dan traditionele LED-panelen. Laat je verbazen door levendige kleuren met 100% DCI-P3 dekking, met 1100 nits piekhelderheid en 1024 lokale dimzones op dit schitterende VESA DisplayHDR™ 1000-paneel. Zowel de Nebula HDR als de standaard Nebula displays hebben een 16:10 beeldverhouding, Dolby Vision en 240Hz verversingssnelheden met 3ms responstijden, wat zorgt voor uitstekende bewegingshelderheid en meer meeslepende beelden in al je games.

 • Nebula HDR
 • Nebula Display
  • 1024

   lokale dimzones

  • Mini LED

   paneel

  • 1100 nits

   piekhelderheid

  • 240Hz/3ms

   verversingssnelheid

  • QHD

   resolutie

  • 100% DCI-P3

   bioscoopstandaard kleurengamma

  ROG NEBULA HDR PANTONE NVIDIA G-SYNC
  • 16:10

   beeldverhouding

  • Dolby Vision

  • 500 nits

   piekhelderheid

  • 240Hz/3ms

   verversingssnelheid

  • QHD

   resolutie

  • 100% DCI-P3

   bioscoopstandaard kleurengamma

  ROG NEBULA DISPLAY PANTONE NVIDIA G-SYNC
De ROG Flow X16 laptop op een zwarte achtergrond, met een ROG-logo zichtbaar op het scherm en de tekst "Display".

DISPLAY

Een reeks in-game beelden opgelijnd naast het AMLED-logo..

Nebula HDR-engine

De Nebula HDR-engine is een speciaal ontwikkeld algoritme voor lokaal dimmen, dat verbluffende highlights produceert met ongeëvenaarde diepte. Het algoritme is getraind op een instructieset van meer dan 150 video's en meer dan 2000 foto's en kan dynamisch de HDR-verlichting aanpassen die nodig is om blooming rond individuele dimzones met 25% te minimaliseren.

Een driedimensionale afbeelding die het hoge kleurvolume van Dolby Vision versus standaard schermen aangeeft, met het Dolby Vision-logo zichtbaar

Dolby Vision® technologie

Van scène tot scène, van frame tot frame, Dolby Vision laat media er beter uitzien. De technologie biedt een verbetering ten opzichte van standaard 4K high dynamic range (HDR) video, door beelden dynamisch aan te passen om elk beeld dat je ziet rijker, helderder en levendiger te maken. Creators kunnen hun streams, video's en andere content filmen en bewerken in een formaat dat doorgaans wordt gebruikt door professionals in de sector.

Een afbeelding van een laptop op een zwarte achtergrond, met gekleurde rook zichtbaar op het scherm en achter de machine met het Pantone Validated-logo zichtbaar

Pantone® Color Validation

Elk IPS-niveau scherm is in de fabriek gekalibreerd om ervoor te zorgen dat de kleuren nauwkeurig zijn voor het Pantone®-palet. Kunstenaars, ontwerpers en contentmakers kunnen daardoor hoogwaardige content toevoegen aan hun portfolio's en op de zelfde machine genieten van rijkere gaming-beelden.

Een tweedimensionale afbeelding van verschillende kleurengamma's, waarbij het DCI-P3 gamma meer kleuren bevat dan sRGB en Adobe RGB

100% DCI-P3 kleurdekking

Hoewel de sRGB-kleurruimte de standaard is voor de meeste digitale beelden, vertegenwoordigt deze slechts ongeveer 75% van het DCI-P3 spectrum dat wordt gebruikt voor professionele filmproducties. Schermen met volledige DCI-P3 dekking bieden een breed kleurengamma voor meer levendige beelden, laten je films en andere media precies zien zoals ze bedoeld waren om te worden ervaren.

Een in-game beeld in tweeën gesplitst, met aan de ene kant de tekst "G-Sync On" en aan de andere kant "G-Sync Off" met merkbare tearing in het beeld

G-SYNC technologie

Niets onderbreekt het volledig opgaan in games zo erg als screen tearing-effecten. GPU's renderen frames met variabele snelheden, maar schermen vernieuwen meestal constant, zodat ze niet synchroon kunnen lopen, wat zichtbare haperingen en artefacten veroorzaakt die je afleiden van de actie. Met NVIDIA® G-SYNC synchroniseert de verversingssnelheid van het scherm met de frame rate van de GPU om een eind te maken aan visuele tearing, haperingen tot een minimum te beperken en invoervertraging te verminderen. Maak je klaar om gameplay te ervaren die er natuurlijker dan ooit uitziet en aanvoelt.

Twee gameschermen zij-aan-zij met HDR en SDR ondertiteling, waarbij het HDR-beeld levendigere kleuren toont en het Vesa Certified DisplayHDR 1000-logo onderaan zichtbaar is

DisplayHDR™1000

VESA's DisplayHDR™ 1000-certificering garandeert HDR-technologie in een reeks lichtsterktes (tot 1000cd/m2), om een breder kleurbereik en hoger contrast te leveren dan traditionele monitoren. De helderste tinten wit en de donkerste tinten zwart laten details er uit springen als nooit tevoren. Om kleurnauwkeurigheid te waarborgen, is elke ROG-monitor in de fabriek voorgekalibreerd.

Een close-up weergave van de hoek van het ROG Flow X16-scherm en de bezels, met het ROG-logo zichtbaar op het scherm

Corning® Gorilla® DXC

Het touchscreen display van de Flow X16 is opgewaardeerd voor 2023, met een gloednieuwe Corning® Gorilla® Glass DXC coating. Dit materiaal vermindert oppervlakteschitteringen en verhoogt de hardheid met meer dan 40%, voor betere krasbestendigheid. Minder schittering betekent dat je de helderheid binnenshuis lager kunt instellen en de X16 gemakkelijker kunt gebruiken in uitdagende scenario's, zoals buitenshuis en in heldere omgevingen.

EINDELOZE VEELZIJDIGHEID

De Flow X16 is ontworpen met veelzijdigheid in gedachten. Sluit voor een standaard pc-gaming ervaring je favoriete draadloze muis aan en koppel hem met het toetsenbord. Met N-key rollover, een indrukafstand van 1,7mm en single-zone RGB met Aura Sync-ondersteuning, heeft het toetsenbord dezelfde hoogwaardige functieset als onze andere ROG-laptops. In tabletmodus kun je op het 16" aanraakscherm moeiteloos genieten van je favoriete mobiele en touch-compatibele games. Voor ondersteunde games kan de X16 ook naadloos worden aangesloten op draadloze controllers, voor een geheel nieuwe kijk op ultradraagbaar gamen. Koppel tot vier controllers en zet de X16 in tentmodus om de beste couch co-op games mee te nemen, waar je ook heen gaat. Hoe je ook wilt gamen, de Flow X16 kan zich aan je stijl aanpassen.

 • Eén zone

  RGB-toetsenbord


 • Draadloos

  Gamepad

  Compatible

 • MPP2.0

  Stylus

  ondersteuning

De ROG Flow X16 laptop open op een bureau naast een game controller, monitor en XG Mobile externe GPU

VEELZIJDIGHEID

Een exploded view van een laptop toets-switch, met de toetskap erboven


1,7mm

indrukafstand

Een close-up van speciale volume-, dempen- en ROG-toetsen aan de bovenkant van een laptoptoetsenbord.

Vier gaming

SNELTOETSEN

met Macrofunctie

Een close-up van een laptoptoetsenbord met blauwe opschriften


N-Key

Rollover

COMPLETE THE BEAT

Ervaar superieur geluid, waar je ook heen gaat. Vier luidsprekers, aangedreven door Dolby Atmos, plaatsen je midden in de actie. Zet het volume hoger om te genieten van luider, dynamischer geluid dankzij de Smart Amp luidsprekers. Two-Way AI Noise Cancelation filtert zowel de input- als de output-audio, zodat streams, chats en opnames duidelijker dan ooit worden. Filter ongewenste ruis om ervoor te zorgen dat je creatieve visie duidelijk overkomt. De Flow X16 heeft ook een Full HD 3DNR-camera, die zelfs bij weinig licht duidelijk je gezicht kan vastleggen, en beschikt over volledige Windows Hello-ondersteuning voor veilig en gemakkelijk inloggen.

AUDIO

WEBCAM

De ROG Flow X16 laptop in stand-modus op een zwarte achtergrond met de tekst

 • 3DNR

  FHD-camera


 • Smart Amp

  Luidsprekers

 • Two-Way

  AI Noise-Cancelation

  technologie

 • Immersieve

  quad speakers

  Installatie

Een close-up van de webcammicrofoons van de ROG Flow X16 met geluidsgolven die eruit komen

3D-microfoonarray

Drie modi voor de geïntegreerde microfoonarray geven je meer controle over je input. De Cardioïde-modus vangt het geluid op van direct vóór de laptop, terwijl de input van de achterkant wordt geminimaliseerd, wat het ideaal maakt voor streaming en gaming. De Stereo-modus gebruikt de rechter- en linkerkanalen om een breder geluidslandschap vast te leggen voor live muziek of andere ervaringen waar je helemaal in op wilt gaan. De Omnidirectionele modus pikt het geluid uit alle richtingen op voor duidelijkere vergadergesprekken.

De ROG Flow X16 laptop op een zwarte achtergrond met witte geluidsgolven achter het scherm.

Two-way AI Noise Cancelation

Onze geavanceerde Two-Way AI Noise Cancelation-technologie werkt met elk invoerapparaat, zodat je ruis kunt onderdrukken van zowel je eigen microfooningang als van binnenkomende feeds. Het draait ook op de CPU, wat de GPU vrijmaakt om hogere FPS-snelheden te behalen. Noise canceling-instellingen kunnen zelfs per programma worden aangepast, waarbij specifieke apps zoals voice chats worden gefilterd zonder dat dit gevolgen heeft voor de game-audio die je ongemoeid wilt laten.

Een voor- en achteraanzicht van de ROG Flow X16 laptop met de luidsprekers aan de boven- en onderkant uitgelicht.

Dolby Atmos meeslepend geluid

Rijkere audio trekt je dieper in de wereld van je games en media. Virtuele 5.1.2-kanaals surround sound, aangedreven door Dolby Atmos, verbetert de ruimtelijke onderdompeling met meer genuanceerde, gelaagde geluidseffecten die je kunt optimaliseren met speciaal afgestemde vooraf ingestelde modi voor films en games.

Een close-up van de geïntegreerde webcam van de ROG Flow X16.

Infraroodcamera 3DNR

Een Full HD 3DNR infraroodcamera zorgt voor naadloze ontgrendeling via Windows Hello-ondersteuning, zelfs bij weinig licht.

Gamen als een pro, zelfs onderweg Gamen als een pro, zelfs onderweg Speel als een pro, zelfs onderweg
 • Een man stopt de ROG Flow X16 in een ROG-rugzak

  DRAAGBAARHEID

 • Een ROG Flow X16 gesloten op een bureau met stroomkabels en randapparatuur eromheen

  SNEL
  OPLADEN

  • 50% IN 30 MIN.

   SNEL OPLADEN

   TECHNOLOGIE

  • COMPACTE

   100W USB TYPE-C

   ADAPTER

 • Een ROG Flow X16 ligt open op een bureau naast een ROG draadloze router

  WIFI 6E

  • WIFI 6E logo

   Tot

   3x

   sneller dan WiFi 5

Altijd verbonden

De ROG Flow X16 heeft alle poorten die nodig zijn voor een high-end werkstation of battlestation. Stuur meerdere schermen aan met Thunderbolt 4. Sluit hem aan op een groot tv-scherm via een speciale HDMI 2.1 poort. Laad onderweg op met tot 100W vermogensafgifte via USB-C. Meer nodig? Sluit de ROG XG Mobile aan via onze exclusieve interface om de grafische prestaties te verbeteren en in een handomdraai extra poorten toe te voegen. Veelzijdige opties stellen je in staat om meer te doen in elk scenario.

 • USB Type-C

  Thunderbolt 4

  ondersteuning


 • HDMI 2.1

  ondersteuning

Twee ROG Flow X16 laptops tonen de beschikbare poorten aan de rechter- en linkerkant, met het woord "Connectiviteit" in witte tekst.

CONNECTIVITEIT

 1. MicroSD-kaartlezer
 2. 2 x USB 3.2 Gen 2 Type-A
 3. 3,5mm Audio
  combi-aansluiting
 4. Exclusieve interface met PCIe 3.0 x8
  en USB 3.2 Gen 2 Type-C
 5. USB Type-C (ondersteunt Thunderbolt 4,
  DisplayPort 1.4 en Power Delivery)
 6. HDMI 2.1
 7. DC-aansluiting
*Power Delivery kan per regio verschillen.

Uniforme systeemafstelling en personalisatie

ROG Flow X16 met verschillende inscreen
Een screenshot van ROG's Armoury Crate software toont systeemstatus en schakelbare functies
Een screenshot van ROG's Armoury Crate software toont verschillende GameVisual-profielen voor het scherm
Een screenshot van ROG's Armoury Crate software toont scenarioprofielen voor verschillende soorten gebruik.

SOFTWARE

 • Armoury Crate
 • Game Visual
 • Scenarioprofiel
 • Armoury Crate

  Wanneer je instellingen wilt tweaken, temperaturen wilt bewaken of aan je laptop wilt sleutelen, is Armoury Crate je commandocentrum. Realtime monitoring laat je zien waar je GPU, CPU en geheugen mee bezig zijn. RGB kan per game worden aangepast via Aura Sync. Ventilator- en vermogensprofielen laten je de akoestiek, vermogensafgifte en thermische kenmerken van de laptop in een oogwenk wijzigen. Exclusieve game-aanbiedingen houden je bibliotheek bovendien altijd aangevuld.

 • Game Visual

  ROG GameVisual-software biedt zes deskundig afgestemde grafische modi die zijn ontworpen om visuele ervaringen te optimaliseren voor specifieke game-genres. De First Person Shooter (FPS)-modus verbetert bijvoorbeeld de zichtbaarheid in donkere omgevingen, om vijanden die ergens in de schaduw rondhangen te verrassen. Gebruik GameVisual om de beste ervaring te krijgen voor elke game in je bibliotheek.

 • Scenarioprofiel

  Automatisch schakelen tussen Silent (stille), Performance (prestatie) en Turbo-modi is slechts het begin voor Scenarioprofielen. Je kunt ook toepassingsspecifieke voorkeuren definiëren voor andere essentiële systeeminstellingen, zoals de verlichtingsconfiguratie en of de Windows-toets of het touchpad zijn ingeschakeld. Armoury Crate maakt in een oogwenk aanpassingen die het beste bij de huidige taak passen, en elk profiel is precies naar eigen wens te configureren.

Meerdere stukken in-game promotiemateriaal met het Xbox Game Pass-logo zichtbaar en de tekst "Ontdek je volgende favoriete game"

Xbox Game Pass Ultimate

Speel meer dan 100 games van hoge kwaliteit met vrienden op je pc, console, telefoon of tablet voor één lage maandelijkse prijs.* Omdat er constant games worden toegevoegd, is er altijd iets nieuws te spelen.

*Voorwaarden en uitzonderingen zijn van toepassing. De gamescatalogus varieert per tijd, regio en toestel. Zie xbox.com/gamepass en https://www.ea.com/eaplay/terms voor details. Xbox Cloud Gaming: Streaminglimieten zijn van toepassing. Compatibele controller (afzonderlijk verkocht), ondersteund apparaat en Xbox Game Pass-app vereist; zie systeemvereisten. De systeemeisen verschillen per game; de prestaties nemen toe bij krachtigere systemen.

GEAR UP AND GAME

Game in stijl met ROG-accessoires. Navigeer met precisie met de ROG Gladius III muis. Ga helemaal op in rijk, levensecht geluid met de ROG Fusion II 300 gaming-headset. Laad onderweg op met maximaal een 100W PD-adapter. Draag het allemaal mee in een duurzame 15" ROG Ranger rugzak met ROG-accenten.

*Gebundelde randapparatuur kan per regio verschillen. Informeer bij lokale leveranciers naar het exacte aanbod.
De ROG Flow X16 laptop naast de XG Mobile, een headset, rugzak en doos op een zwarte achtergrond met het woord "Bundel" in witte tekst.

BUNDEL

Onderscheidingen

Video Reviews

2023 ROG Flow X16 - Ultra versatile. Ultra impressive.

ASUS ROG FLOW X16 2023 💻 Gaming laptop with plenty of resources to play and edit video

Bất ngờ về chip i9 13900H, RTX 4060 và màn hình ROG Nebula HDR với độ phân giải 2K 240Hz quá đẹp tuy mỏng như vậy mà sử dụng nhiệt độ lại ko quá nóng thì chứng tỏ ASUS làm tản nhiệt cho em này đỉnh như thế nào.

ROG Flow X16 laptop gaming xoay gập mạnh nhất thế giới với Intel Core i9-13900H, RTX 4070, MUX Switch và NVIDIA Advanced Optimus, màn 2K MiniLED ROG Nebula HDR.

Hành trình sau 1 tháng sử dụng ROG Flow X16 (2023), không hoàn hảo nhất, nhưng là gu của mình.

Trên tay ASUS ROG Flow X16: Laptop màn hình gập mạnh nhất thế giới

Review chi tiết ASUS ROG Flow X16 2023 - Laptop Gaming, Creator và Xoay gập cảm ứng

ROG FLOW X16 2023 - LAPTOP cho người làm ĐỒ HOẠ đỉnh thế này sao!!?

TEST Game Ultra trên ASUS ROG Flow X16 2023 - Laptop Xoay gập MẠNH NHẤT Thế giới với màn hình 2K Mini-LED, RTX 4060 và Intel Gen 13th

Một chiếc laptop cân đối được giữa ngoại hình, thiết kế, trọng lượng và cấu hình Intel Core i9 và RTX 4060 cùng màn mini LED thật sự rất xuất sắc.

Test thực tế sức mạnh của ROG Flow X16 nếu đem lên bàn cân với MacBook Pro 16" bản chạy chip M2 Max

Trên tay ROG Flow X16 (2023)

Review ROG Flow X16 (2023): This screen is UNBELIEVABLE!!

With Great Power comes.....Great Portability??? - ROG Flow X16 2023 IN DEPTH User review

2023 ROG Flow X16 - Extremely powerful. Extremely versatile.

2023 ROG Flow X16 - Official unboxing video | ROG

2023 Asus ROG Flow X16 - Still Amazing?

Overview of ROG Nebula and ROG Nebula HDR displays

Media Reviews

CUSTOMER REVIEWS

Aanbevolen producten

ROG XG Mobile (2023)

ROG XG Mobile, GC33, NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU, externe GPU, PCIe Gen 4.0 x8, geïntegreerde 330W adapter, USB-Type A 3.2 Gen2, USB-Type-C 3.2 Gen2, HDMI 2.1, DP 1.4, RJ-45 aansluiting (2.5G), DC-in aansluiting

ROG Flow X13 (2023) GV302

 • GeForce® RTX 4070 Laptop GPU
 • Windows 11 Pro
 • AMD® Ryzen™ 9
 • Up to 13.4 inch, QHD+ 16:10 (2560 x 1600, WQXGA), Refresh Rate:165Hz, ROG Nebula Display
 • Up to 16GB*2 LPDDR5 on board
 • Up to 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD (2230)

ROG Flow X16 (2023) GV601

 • GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU 
 • Windows 11 Home 
 • Intel i9 Core processor  
 • 16 inch Mini LED, WQXGA (2560 x 1600) 16:10, Refresh Rate:240Hz 
 • 2TB + 2TB M.2 NVMe™ PCIe® 4.0 Performance SSD (RAID 0)  
 • 32GB DDR5 on board+32GB DDR5 SO-DIMM 

ROG Flow Z13 (2023) GZ301

 • GeForce® RTX 4060 Laptop CPU 
 • Windows 11 Pro 
 • 12th Gen Intel® Core™ i9-XXXX 
 • 13 inch Mini LED, DXC Touch Panel, WQXGA (2560x1600), 16:10, Refresh Rate: 165Hz 
 • 1TB M.2 NVMe™ PCIe® 4.0 Value SSD (RAID 0) 
 • 8GB DDR5 on board+8GB DDR5 SO-DIMM  

Verwante producten

ROG Rapture GT-AXE16000

GT-AXE16000 quad-band WiFi 6E (802.11ax) gaming-router, nieuwe 6GHz-band, dubbele 10G-poorten, 2.5G WAN-poort, dubbele WAN, AiMesh-ondersteuning, VPN Fusion, game-acceleratie op drie niveaus en gratis netwerkbeveiliging

ROG Strix XG309CM

ROG Strix XG309CM Gaming Monitor - 29.5" 2560x1080, overklokt 220Hz* (boven 144Hz), 1ms (GTG), Fast IPS, Extreme Low Motion Blur Sync, USB Type-C, 110% sRGB, G-Sync compatibel (under processing), KVM-ondersteuning, statiefaansluiting.

ROG Chakram X

ROG Chakram X draadloze RGB gaming-muis met next-gen 36.000 dpi ROG AimPoint optische sensor, 8000Hz polling rate, lage-latentie tri-modus connectiviteit (RF 2.4GHz / Bluetooth / bedraad), 11 programmeerbare knoppen, een analoge joystick en hot-swappable microschakelaar-sockets (mechanisch / optisch ).

ROG Archer Backpack 15.6

Featuring three distinct carrying options, a 16L storage capacity and durable Cordura fabric, the Archer 15 Backpack is ready to travel with you anywhere, anytime.

Product has High-Definition Multimedia Interface

Disclaimer

 • De standaard Asus-testomgeving voor de accuduur is als volgt: Windows-besturingssysteem, schermmodule met 150 nits helderheid, verlichting uit en andere toepassingsinstellingen.
 • Video afspelen: tests zijn uitgevoerd met wifi/Bluetooth uitgeschakeld, Windows-energiebeheerschema ingesteld op Balanced, Taakbalk-energiebesparingsmodus ingesteld op Battery Saver, systeemvolume op 67% en video op volledig scherm, 1080p resolutie
 • Web browsen: tests zijn uitgevoerd met wifi/Bluetooth, Windows-energiebeheerschema ingesteld op Balanced, Taakbalk-energiemodus ingesteld op Better Battery en met gebruik van de website Weblooper Top50 in Google Chrome om de video af te spelen met een verversingstijd van 10 seconden.
 • Factoren die de accuduur beïnvloeden zijn onder andere de laptopconfiguratie, de energie-instellingen en de manier waarop de laptop wordt gebruikt. De accucapaciteit neemt af met het aantal cycli en de leeftijd.
 • Snellaadtijden zijn van toepassing wanneer de juiste ASUS/ROG-adapter wordt gebruikt die bij het geselecteerde model wordt geleverd en het systeem wordt uitgeschakeld (via het commando "afsluiten"). In compatibele scenario's kunnen accu's binnen 30 minuten tot 50% worden opgeladen bij een optimaal temperatuurbereik van 20-45 graden Celsius. Oplaadtijden kunnen +/10% variëren als gevolg van systeemtolerantie.
 • De termen HDMI en HDMI High-Definition Multimedia Interface, het HDMI handelsimago en de HDMI logo's zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
 • De actuele versie van HDMI 2.1 moet worden gecontroleerd op de pagina met specificaties.
 • HDMI 2.0 is gewijzigd in HDMI 2.1 TMDS en HDMI 2.1 is gewijzigd in HDMI 2.1 FRL, met ingang van 3 mei 2022.
 • De actuele HDMI-versie van de producten moet worden gecontroleerd op de respectievelijke pagina met productspecificaties.
 • Unit met RJ45-poort ondersteunt geen "Power over Ethernet" (PoE), alleen datatransmissie.
 • Producten gecertificeerd door de Federal Communications Commission en Industry Canada worden gedistribueerd in de Verenigde Staten en Canada. Bezoek de websites van ASUS USA en ASUS Canada voor informatie over lokaal verkrijgbare producten.
 • Alle specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Informeer bij de leverancier naar het exacte aanbod. Producten zijn mogelijk niet leverbaar in alle regio's.
 • Specificaties en functies verschillen per model, en alle afbeeldingen zijn ter illustratie. Raadpleeg de specificatiespagina voor de volledige details.
 • PCB kleur en meegeleverde softwareversies kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
 • Genoemde merk- en productnamen zijn handelsmerken van hun respectieve bedrijven.
 • Tenzij anders aangegeven, zijn alle prestatieclaims gebaseerd op theoretische prestaties. Daadwerkelijke cijfers kunnen in praktijksituaties verschillen.
 • De daadwerkelijke overdrachtssnelheid van USB 3.0, 3.1, 3.2 en/of Type-C is afhankelijk van vele factoren, waaronder de verwerkingssnelheid van het hostapparaat, bestandskenmerken en andere factoren die verband houden met de systeemconfiguratie en uw gebruiksomgeving.
 • Wat betreft prijsinformatie heeft ASUS alleen het recht om een adviesprijs vast te stellen. Alle wederverkopers zijn vrij om hun eigen prijs te bepalen.
 • De prijs is mogelijk exclusief extra kosten, waaronder belasting, verzendkosten, recyclingkosten.